Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan “Boslaan 10, Benthuizen”

Logo Alphen aan den Rijn

Beschrijving

Het college van Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3:8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in zijn vergadering van 14 december 2017 het bestemmingsplan Boslaan 10, Benthuizen gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied van dit bestemmingsplan maakt een bedrijfsverplaatsing mogelijk van een verhuur- een aannemingsbedrijf aan de Benthorn 1 in Benthuizen naar de Boslaan 10 in Benthuizen. De achterlaatlocatie kan worden ingericht ten behoeve van de ontwikkeling van het Bentwoud.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

In het vastgestelde bestemmingsplan is de verbeelding ambtshalve aangepast, omdat de nieuwe bedrijfsloods anders niet past binnen het bouwvlak. Als compensatie is het bouwvlak in noordelijke richting verkleind, zodat er per saldo geen sprake is van vergroting van het bouwvlak. Daarnaast is de aanduiding van de bedrijfswoning overeenkomstig de bestaande situatie aangepast.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Boslaan 10, Benthuizen met identificatienummer NL.IMRO.0484.B142BHboslaan10-VA01, met bijbehorende stukken, ligt vanaf 28 december 2017 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 7 februari 2018) ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden: www.alphenaandenrijn.nl). U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B142BHboslaan10-VA01.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende bovengenoemde periode bestaat de mogelijkheid om beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De volgende personen kunnen beroep indienen:

  • belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Een verzoek om voorlopige voorziening tot schorsing van het plan kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn, 27 december 2017

Naar boven