Gewijzigd wijzigingsplan ‘Heren van Wormer’ vastgesteld

Logo Wormerland

Het college van burgemeester en wethouders heeft met toepassing van de wijzigingsbevoegdheid ex artikel 3.6 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening een gewijzigd wijzigingsplan binnen het bestemmingsplan ‘Woonkern Wormer en Lint’ vastgesteld op het perceel Kemphaanstraat 131 te Wormer; bekend als de oude bieblocatie.

 

Op grond van de ingediende zienswijzen wordt de inrichting aangepast en betreft in hoofdzaak het volgende:

 

  • 1.

    Er komen 2 extra parkeerplaatsen aan de Kemphaanstraat in plaats van 1;

  • 2.

    Er worden hagen aangelegd rond het parkeren aan de Kemphaanstraat;

  • 3.

    De ondergrondse vuilcontainer blijft op de bestaande locatie;

  • 4.

    De dimensionering van de parallelstraat is als volgt:

    4,50m rijbaan + 1,50m voetgangersstrook, kavels en woningen schuiven 0,5m naar achteren;

  • 5.

    Er komen boomvakken van 1x1 met bomen gelegen in de voetgangersstrook;

  • 6.

    Er komt een enkele haag tussen de kavels;

  • 7.

    Op de kop van de kavel komt een scheidende haag en een pilaster met huisnummer;

  • 8.

    De vrije breedte op de kavel voor parkeren en doorgangen wordt 6,75m;

  • 9.

    Er komen bomen in het verlengde van de kavel scheidende haag;

  • 10.

    2 Langsparkeervakken worden gerealiseerd aan het noordelijk deel van de parallelstraat.

 

De toelichting en de plankaart zijn naar aanleiding van het bovenstaande aangepast zodat het inrichtingsplan binnen de regels van het bestemmingsplan gerealiseerd kan worden.

Inzage: Het vastgestelde wijzigingsplan met het IDN NL.IMRO.0880.BW2181020000-0401 met bijbehorende stukken kan vanaf vrijdag 29 december 2017 gedurende een periode van 6 weken worden ingezien in het gemeentehuis van Wormerland. Ook is het plan direct raadpleegbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl. Kies ‘geavanceerd zoeken’. Vul bij het tabblad ‘ID’ het planIdn verder aan met: 0880.BW2181020000-0401 en kies ‘zoeken’.

 

Beroep: Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging (van 29 december 2017 tot en met 9 februari 2018) kunnen alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u tegen het vaststellingsbesluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt.

U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn van 6 weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven