Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Windmolenpark Hattemerbroek en ontwerpvergunningen en Bekendmaking besluit ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening: toepassing coördinatieregeling voor het project Windmolenpark Hattemerbroek (bouw van vier windmolens)

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Windmolenpark Hattemerbroek en de ontwerpvergunningen met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluiten gelijktijdig met ingang van woensdag 8 februari 2017 ter inzage liggen.

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Windmolenpark Hattemerbroek voorziet in de realisatie van vier windmolens met bijbehorende voorzieningen langs de N50. De realisatie van de windmolens is echter niet mogelijk op basis van de geldende bestemmingsplannen Buitengebied 2007 en Buitengebied Oldebroek-Zuid, waarin de betreffende locatie agrarische bestemmingen heeft. De ontwikkeling is daardoor strijdig met de geldende bestemmingsplannen. Om die reden is een herziening daarvan nodig.

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en het besluit van de gemeenteraad van Oldebroek van 7 juli 2016 met kenmerk 247067/248078 maken het mogelijk dat diverse procedures gelijktijdig kunnen worden doorlopen. Omdat voor de realisatie van het project meerdere besluiten nodig zijn, worden om die reden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, de watervergunning en de Natuurbeschermingswetvergunning gecoördineerd behandeld.

Inzagetermijn

Van 8 februari 2017 tot en met 21 maart 2017 liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunningen met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • 1.

    Door een bezoek te brengen aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek,

  • 2.

    Op de gemeentelijke website, www.oldebroek.nl,

  • 3.

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien door te zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.BG156-ON01.

Ontwerpvergunning Wet natuurbescherming

Voor de gevraagde omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan is een Wet natuurbescherming vergunning vereist van de provincie Gelderland ingevolge artikelen 2.7 lid 2 en lid 3, 2.8 leden 3 en 9 en 1.13 Wet natuurbescherming en artikel 2.7 Besluit natuurbescherming.

De Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft op 23 januari 2017 besloten dat de gevraagde vergunning kan worden verleend. Het ontwerpbesluit Wet natuurbescherming van Gedeputeerde Staten van Gelderland ligt gelijktijdig ter inzage met de ontwerpbesluit omgevingsvergunning.

Ontwerp water vergunning

Voor de gevraagde omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan is een watervergunning vereist van het waterschap Vallei en Veluwe als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet. Het waterschap heeft op 24 januari 2017 besloten dat de watervergunning kan worden verleend. Het ontwerpbesluit watervergunning van het waterschap Vallei en Veluwe ligt gelijktijdig ter inzage met de ontwerpvergunning.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan en ontwerpvergunningen

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpvergunningen kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek. Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de inzagetermijn een zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met het Klant Contact Centrum telefoon 14 0525.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 7 februari 2017

 

Bekendmaking besluit ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening: toepassing coördinatieregeling voor het project Windmolenpark Hattemerbroek (bouw van vier windmolens)

Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Oldebroek op 7 juli 2016 met kenmerk 247067/248078 heeft besloten de coördinatieregeling toe te passen voor het project Windmolenpark Hattemerbroek. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om vergunningen voor de realisatie van het genoemde project gelijk op te laten lopen met de procedure voor de partiële herziening van het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2007 en het geldende bestemmingsplan Buitengebied Oldebroek-Zuid. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Dit betekent dat er één gecombineerde procedure wordt doorlopen in plaats van verschillende procedures. Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan wordt te zijner tijd genomen door de gemeenteraad. De overige besluiten wordt onder andere genomen door het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, het Waterschap Vallei en Veluwe en de Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De coördinatie heeft betrekking op de volgende (ontwerp)besluiten voor het project:

  • 1.

    de partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2007 en het bestemmingsplan Buitengebied Oldebroek-Zuid;

  • 2.

    de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van vier windmolens, het aanleggen van twee inritten en het oprichten van een inrichting;

  • 3.

    de ontwerp watervergunning van het Waterschap Vallei en Veluwe;

  • 4.

    de ontwerp Natuurbeschermingswetvergunning van de provincie Gelderland.

Tegen het besluit tot toepassing van de coördinatieregeling staat op grond van artikel 8:5, bijlage C van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar en beroep open.

Naar boven