Kennisgeving bestemmingsplan “Molenlaankwartier en Lage Limiet”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij

besluit van 30 november 2017 het bestemmingsplan ‘Molenlaankwartier en Lage Limiet’ (NL.IMRO.0599.BP1057MolenlnLaLi-) op één onderdeel gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van de Raad van State van 26 april 2017 en de uitspraak van 8 november 2017 over het bestemmingsplan. De Raad van State heeft het vaststellingsbesluit (van 12 mei 2016) van het bestemmingsplan vernietigd en de gemeente opgedragen een nieuw besluit tot vaststelling te nemen, waarbij in het bestemmingsplan wordt aangegeven op welke wijze met de aanwezige cultuurhistorische waarden rekening is gehouden.

 

Het plangebied ligt in het gebied Hillegersberg-Schiebroek. De oostgrens van het bestemmingsplan ligt in het midden van de Rotte. Aan de zuidzijde volgt de plangrens de Strekkade over de oever van de Bergse Voorplas. Aan de westzijde loopt de grens als volgt: Streksingel, Grindweg, Ankie Verbeek-Ohrlaan, Lage Limiet, Wildersebrug, Grindweg. Aan de noordzijde loopt de grens over het Marterpad-Hogelanddreef op de grens van de woonwijk en het recreatiegebied 'Het lage Bergsche Bos'. 

 

Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State is voor het bestemmingsplangebied de cultuurhistorische verkenning “Molenlaankwartier” opgesteld en is een selectie beeldbepalende gebouwen en complexen in het bestemmingsplan opgenomen met de dubbelbestemming ‘Waarde - Cultuurhistorie’ en is de toelichting daarop aangevuld.

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 29 december 2017 tot en met vrijdag 9 februari 2018 ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het bestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien. De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 30 december 2017 tot en met vrijdag 9 februari 2018 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 27 december 2017

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. C.H. Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven