Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan en ontwerp besluit hogere grenswaarde ‘Den Ilp 153a e.o. te Den Ilp’

Logo Landsmeer

De gemeenteraad van Landsmeer maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 27 december 2017 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Den Ilp 153a e.o.’ voor een ieder ter inzage ligt. Tevens ligt een ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor wegverkeersgeluid ter inzage.

Het plan betreft een initiatief voor het realiseren van een fysiotherapiepraktijk, inclusief bedrijfswoning. De bedrijfsbebouwing wordt gesloopt. Daarnaast bestaat het plan uit het vervangen van een schuur en vrijstaande woning door twee nieuwe vrijstaande woningen.

Het ontwerp besluit hogere grenswaarde voor wegverkeersgeluid is genomen omdat uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting van de beide nieuwbouwwoningen niet voldoen aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Het college heeft daarom het voornemen om de maximale geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai (inclusief aftrek op grond van artikel 110g van de Wet geluidhinder) op de gevels van de te realiseren woningen vast te stellen op 56 dB.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarde liggen met ingang van woensdag 27 december gedurende zes weken tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Landsmeer.  

De stukken zijn te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens zijn het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere waarde in digitale vorm beschikbaar vanaf de gemeentelijke internetsite: www.landsmeer.nl.

 

Zienswijzen: Vóór afloop van bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent de ontwerp besluiten naar voren brengen, gericht aan gemeenteraad van Landsmeer, postbus 1, 1120 AA Landsmeer. Tijdens bovengenoemde termijn bestaat tevens de mogelijkheid tot het mondeling naar voren brengen van zienswijzen na telefonische afspraak via tel: 020-4877168.

 

Naar boven