Regeling tot intrekking van het Mandaat- en machtigingsbesluit SZW DUS-I 2016

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL 1 INTREKKING

De Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 24 juni 2016, nr. 2016-0000148211, houdende het verlenen van mandaat en machtiging aan de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in verband met het uitvoeren van subsidies (Mandaat- en machtigingsbesluit SZW DUS-I 2016) wordt per 1 januari 2018 ingetrokken.

ARTIKEL 2 INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 20 december 2017

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

TOELICHTING

Per 1 januari 2018 worden nationale subsidies van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) weer geheel door het ministerie zelf uitgevoerd. De uitvoering van een groot deel van de nationale subsidies van SZW is met ingang van 1 april 2016 overgedragen aan de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In dit kader is aan de directeur van DUS-I mandaat en machtiging gegeven om namens de Minister van SZW besluiten te nemen of te ondertekenen, voor zover de uitvoering daarvan aan DUS-I is overgedragen. Met dit besluit wordt dit aan de directeur van DUS-I gegeven mandaat en machtiging per 1 januari 2018 ingetrokken.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

Naar boven