Kennisgeving melding Besluit algemene regels milieu mijnbouw Hoogweg Aardwarmte B.V. te Luttelgeest, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 24 november 2017 is een melding ingevolge het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” ontvangen van Hoogweg Aardwarmte B.V. te Luttelgeest.

De melding heeft betrekking op een voorgenomen activiteit op de locatie aan de Nieuwlandseweg 1 te Luttelgeest, op de percelen kadastraal bekend gemeente Noordoostpolder, sectie B, nummers 3694 en 3446.

De voorgenomen activiteit betreft het uitvoeren van diepboringen ten behoeve van de aanleg van een zogenoemd geothermisch triplet dat bestaat uit een productieput en twee injectieputten, voor de winning van aardwarmte. De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een mobiele boorinstallatie. Aansluitend word het geothermisch triplet getest met een tijdelijke installatie voorzien van een fakkel. Een gedeelte van de werkzaamheden kan niet worden onderbroken en zal ook in de avond en nacht plaatsvinden. Fakkel-activiteiten en transporten zullen zoveel mogelijk geconcentreerd plaatsvinden tijden de daglichtperiode.

De werkzaamheden zullen naar verwachting op 8 januari 2018 aanvangen en naar verwachting eind juli 2018 zijn afgerond. Tijdens de gehele projectuitvoering is er een telefoonnummer van het project team van Hoogweg Aardwarmte B.V. beschikbaar voor omwonenden voor klachten en/of vragen. Dit telefoonnummer is te vinden op de website van Hoogweg Aardwarmte B.V. (www.hoogweg.nl).

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. K. Kaya (tel. 070 - 379 77 68).

Naar boven