Vastgesteld bestemmingsplan I Limbeek-Woenselse Watermolen 2007 (Einsteinstraat e.o.)

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf donderdag 28 december 2017 tot en met donderdag 8 februari 2018 ter inzage ligt het op 19 december 2017 door de gemeenteraad van Eindhoven vastgestelde bestemmingsplan ‘I Limbeek-Woenselse Watermolen 2007 (Einsteinstraat e.o.)’. Dit bestemmingsplan vormt het juridisch planologisch kader om de realisatie van 42 woningen op de locatie Einstein-, Nobel-, Röntgen- en Pieter Callandstraat in Limbeek Noord, na sloop van de bestaande 48 beneden- en bovenwoningen, mogelijk te maken. 

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan kunt u inzien op het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80267-0301

De bronbestanden kunt u vinden via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80294-/NL.IMRO.0772.80267-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 29 december 2017 tot en met donderdag 8 februari 2018 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze op het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen. 

       

Een beroepschrift kunt u indienen bij: De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag.

Crisis-en Herstelwet

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van vrijdag 9 februari 2018. Om dit te voorkomen kan de belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan door een schriftelijk verzoek in te dienen bij: De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening pas treffen ingeval sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestreden besluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 27 december 2017

Naar boven