Vaststelling bestemmingsplan ''Burdaard, Jislumerdyk/Schoolstraat, NL.IMRO.1722.141603-VA01”

Logo Ferwerderadiel

 

Het college van burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel maakt bekend dat de gemeenteraad op 17 oktober 2017 het bestemmingsplan " Burdaard, Jislumerdyk/Schoolstraat” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de herbestemming van te bouwen recreatiewoningen aan de Jislumerdyk te Burdaard voor eventueel ook permanente bewoning en de herbestemming van een voormalig bankgebouw en woning naar de bestemming 'Gemengd' (winkel, bedrijfje of kantoor) met bedrijfswoning.

De ambtshalve wijziging is de verplaatsing van een deel van het zuidelijke bestemmingsvlak 'Wonen' en het bijbehorende bouwvlak naar het noorden, waardoor daar één langgerekte bestemmingsstrook is gevormd.

Hierdoor zijn aan de Jislumerdyk in het zuidelijke bouwvlak nog maximaal zes (recreatie) woningen mogelijk in plaats van zeven.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 28 december 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage op het gemeentehuis in Ferwert. Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inzagetermijn kan:

  • a.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • b.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • c.

    een belanghebbende die bezwaar heeft tegen een mogelijk gevolg van de wijziging in de gewijzigde vaststelling

schriftelijk beroep instellen tegen het plan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn –naast het indienen van beroep- een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Ferwert, 27 december 2017

Naar boven