Provincie Gelderland-Mer-beoordelingsbesluit Burensestraat 2 te Kapel-Avezaath

Logo Gelderland

Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning

Gedeputeerde staten van Gelderland maken op grond van artikel 7.17 lid 4 van de Wet milieubeheer bekend dat zij hebben besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag om omgevingsvergunning voor een mestverwerkingsinstallatie op de locatie van Orgamebo B.V. aan de Burensestraat 2 in Kapel Avezaath (gemeente Buren) geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld. Het besluit is gedateerd 19 december 2017 en op dezelfde dag verzonden. Zaaknummer ODR is 021493378.

De beoordelingsnotitie is ingediend omdat de aan te vragen activiteit krachten artikel 7.2, eerste lid, onder b, van de Wet milieubeheer is aangewezen in bijlage D, categorie 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage.

Na beoordeling van de milieueffecten van de activiteiten is besloten dat er geen milieueffectrapport moet worden opgesteld.

Bij het nemen van dit besluit is rekening gehouden met de kenmerken van de potentiële effecten van de activiteiten. Uit de beoordeling van de voorgenomen activiteit blijkt dat er geen sprake is van bijzondere nadelige gevolgen voor het milieu (als bedoeld in artikel 7.17, eerste lid, van de Wet milieubeheer). Er is geen bijzondere omstandigheid die het uitvoeren van een m.e.r. noodzakelijk maakt.

Voor meer informatie over de voorgenomen activiteit wordt verwezen naar de ter inzage gelegde stukken.

Mogelijkheid tot inzien

De aanmeldingsnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken kunnen gedurende een termijn van zes weken op verzoek worden ingezien:

- de provincie Gelderland; om het besluit bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Rivierenland via het emailadres info@odrivierenland.nl of er kan gebeld worden met telefoonnummer 0344 579314.

De eerste dag van de ter inzage legging is 23 december 2017.

Mogelijkheid van indienen bezwaar

Dit besluit wordt gezien als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen dit besluit kan alleen bezwaar worden gemaakt door een belanghebbende, die - los van het besluit omgevingsvergunning Wabo - rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen . Eventuele bezwaren tegen dit besluit kunnen in de procedure omtrent de omgevingsvergunning aangevoerd worden.

Wilt u meer weten?

Bel Omgevingsdienst Rivierenland, telefoonnummer 0344 579314.

Tiel, 19 december 2017, zaaknummer 021493378

Omgevingsdienst Rivierenland,

namens Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven