Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening locatie Merwedekanaal’, besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en besluit hogere geluidgrenswaarden

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 14 december 2017:

  • 1.

    het bestemmingsplan 'Lingewijk-Noord, herziening locatie Merwedekanaal' met identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2016162-4002 ongewijzigd heeft vastgesteld.

  • 2.

    heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan.

 

Verder maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 9 november 2017, op grond van de Wet geluidhinder, het besluit hogere geluidgrenswaarden ongewijzigd hebben vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en het besluit hogere geluidgrenswaarden liggen met ingang van donderdag 28 december 2017 tot en met woensdag 7 februari 2018 voor een ieder ter inzage.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door het Merwedekanaal (westzijde), Merwedekanaal 54 (noordzijde), de Buitenbaan (oostzijde) en Merwedekanaal 32 (zuidzijde).

 

Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld en voorziet in maximaal 8 grondgebonden woningen.

 

Besluit hogere geluidgrenswaarden

Het besluit hogere geluidgrenswaarden heeft betrekking op de nieuwe woningen, waar de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder wordt overschreden als gevolg van het verkeer op de rijksweg A15 en de spoorweg Betuwelijn.

 

Ter inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en het besluit hogere geluidgrenswaarden kunnen binnen eerdergenoemde periode van zes weken op elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

 

Het bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan worden ook digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

 

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld --> Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening locatie Merwedekanaal’, staat een rechtstreekse link naar het digitale ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan op de landelijke voorziening.

 

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere geluidgrenswaarden beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden kenbaar te maken. Daarnaast kan gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken tegen het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden.

 

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en tenminste te bevatten: Naam en adres van de indiener, dagtekening, redenen van het beroepschrift en een omschrijving van het besluit waar het beroep tegen is gericht.

 

Voorlopige voorziening

Het indienen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. De besluiten treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treden de besluiten niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor informatie over de genomen besluiten en het indienen van beroep kunt u contact opnemen met mevrouw W.M.A. van Hulten van het team Ruimtelijke ontwikkeling, projecten & milieu, via telefoonnummer (0183) 659 316. E-mailen kan naar w.v.hulten@gorinchem.nl

 

Gorinchem 27 december 2017

Projectleider, gemeente Gorinchem,

Namens deze:

W. van Hulten

Naar boven