Bestemmingsplan Adelaarsweg 5-7 vastgesteld, gemeente Zeewolde

Logo Zeewolde

Op 14 december 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Adelaasrweg 5-7, met ID-nummer NL.IMRO.0050.BPHAdelaarsweg-va01, vastgesteld.

Het plangebied bevat een gedeelte van het perceel Adelaarsweg 5-7. Het gaat om de gronden waaraan in het op 29 september 2016 vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied 2016 een agrarische bestemming was toegekend. De Raad van State heeft dit plandeel bij uitspraak van 23 augustus 2017 vernietigd en de raad opgedragen binnen 26 weken een nieuw besluit te nemen over een passende bestemming.

De raad heeft aan een deel van de gronden de bestemming “Bedrijf” toegekend om de ondernemer te faciliteren met extra manoeuvreerruimte voor het ophalen en brengen van caravans. Voor de resterende gronden is de bestemming “Groen” toegekend.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 27 december 2017 gedurende 6 weken ter inzage bij het Publiekscentrum van het gemeentehuis in Zeewolde. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een belanghebbende kan vanaf vrijdag 28 december 2017 tot en met donderdag 8 februari 2018 tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 'sGravenhage. Dit kan ook online via het Digitaal Loket van de Raad van State.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 9 februari 2018, tenzij binnen die termijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan ook online via het Digitaal Loket van de Raad van State.

In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven