Gecoördineerde tervisielegging Ontwerpbestemmingsplan Diezerpoort, Esdoornstraat 5, ontwerpomgevingsvergunningDiezerpoort, Esdoornstraat

Logo Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend met ingang van donderdag 9 februari 2017 gedurende zes weken tot en met woensdag 22 maart 2017 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Diezerpoort, Esdoornstraat 5

  • de ontwerpomgevingsvergunning Diezerpoort, Esdoornstraat 5

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP16005-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP16005-/NL.IMRO.0193.BP16005-0003/

 

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen. Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan is het perceel Esdoornstraat 5.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning voorzien in het oprichten van appartementencomplex met 35 appartementen voor senioren. Het beoogde gebouw ligt direct naast Woonzorgcentrum de Esdoorn.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. Op 10 oktober 2016 heeft de gemeenteraad besloten het bestemmingsplan Diezerpoort, Esdoornstraat 5 en het verzoek om verlenen van een omgevingsvergunning voor het oprichten van appartementencomplex met 35 appartementen voor senioren aan de Esdoornstraat 5 gecoördineerd te behandelen..

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht op de volgende wijze:

  • a.

    een ieder kan schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad;

  • b.

    een belanghebbende kan tegen de ontwerp omgevingsvergunning zijn zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders;

Vermeldt u uitdrukkelijk over welk ontwerpbesluit u een zienswijze naar voren brengt. Het is mogelijk om voor ieder afzonderlijk ontwerpbesluit een schriftelijke zienswijze naar voren te brengen.

Het adres voor het indienen van de zienswijzen is in alle gevallen: Afdeling Ruimtelijke Planvorming,t.a.v. Rina Stam,Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

 

Ook bestaat de mogelijkheid voor diegene die een schriftelijke zienswijze in mogen dienen om gedurende genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u voor 22 maart 2017 een afspraak te maken met Rina Stam (tel. (038) 498 2183, email. HL.Stam@zwolle.nl) of Gert Tromp (tel. (038) 498 2360, email GJ.Tromp@zwolle.nl).

 

Na de genoemde termijn van terinzagelegging kunnen de stukken ten behoeve van de omgevingsvergunning, zonder het recht om zienswijzen in te dienen, worden ingezien bij de eenheid Publiekszaken, afdeling Vergunningen, Lübeckplein 2, te Zwolle en wel na telefonische afspraak op telefoonnummer 14038.

Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders.

Beroepsmogelijkheden

Wij maken u attent op het volgende. Omdat de coördinatieregeling van toepassing is, geldt voor alle hierboven genoemde besluiten dat slechts beroep openstaat bij de Raad van State voor diegene die tijdig een zienswijze heeft ingebracht tegen (de) ontwerpbesluit(en) en die bovendien belanghebbende is.

Naar boven