Vaststelling Beheersverordening”Green Park Aalsmeer 2017”

Logo Aalsmeer

Bekendmaking vaststelling

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 december 2017 de Beheersverordening Green Park Aalsmeer 2017 heeft vastgesteld.

Waarom een beheersverordening ?

Voor een aantal deelgebieden van het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer geldt het bestemmingsplan “N201-zone”. Dit bestemmingsplan is 10 jaar geleden onherroepelijk van kracht geworden en dient daarom te worden geactualiseerd. Deze actualisatie zal plaatsvinden door middel van verschillende nieuwe bestemmingsplannen. Aangezien deze bestemmingsplannen pas in 2018 zullen worden vastgesteld, is ervoor gekozen om voor de tussenliggende periode een beheersverordening vast te stellen. Dit is mogelijk omdat de verordening niet voorziet in nieuwe ontwikkelingen, anders dan op grond van het geldende bestemmingsplan “N201-zone” en navolgende verleende vergunningen reeds zijn toelaten. Met de vaststelling van de beheersverordening wordt voldaan aan de wettelijke verplichting om bestemmingsplannen actueel te houden.

Het gebied van de beheersverordening

De beheersverordening heeft betrekking op de deelgebieden 2, 4, 6 en 8 van Green Park Aalsmeer, alsmede het centrumgebied van de bloemenveiling.

Deelgebied 2 heeft betrekking op de gronden die globaal zijn gelegen tussen de Hoge Dijk, Machineweg, Aalsmeerderweg en de provinciale weg N201. De andere deelgebieden en de bloemenveiling zijn globaal gelegen tussen de Aalsmeerderweg, de N201, de Legmeerdijk, de Burgemeester Kasteleinweg, de Zwarteweg en de Molenvlietweg. Het tracé van de Hornweg en de Middenweg zijn buiten het plangebied van de beheersverordening gelaten. De provinciale weg N201 maakt wel onderdeel uit van het plangebied.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt één dag na publicatie van het vaststellingsbesluit in werking.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van de beheersverordening ligt tezamen met de bijbehorende stukken in de periode van vrijdag 22 december 2017 tot en met donderdag 1 februari 2018 voor een ieder ter inzage.

De beheersverordening is in deze periode digitaal raadpleegbaar via:

  • -

    de landelijke voorziening van www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op identificatiecode: NL.IMRO.0358.beheerGPA2017-VG01;

  • -

    de gemeentelijke voorziening, rechtstreeks via https://0358.ropubliceer.nl, of via de website www.aalsmeer.nl.

U kunt er ook voor kiezen om de papieren stukken in te zien. Deze stukken liggen gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij de balie Burgerzaken op het raadhuis van Aalsmeer aan het Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

De papieren stukken liggen tevens ter inzage bij de balie Bouwen op het raadhuis aan de Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. U kan zich melden bij de centrale balie. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, en vrijdag 8.30-12.30 uur.

Bezwaar en b eroep

Wettelijk is bepaald dat tegen het besluit tot vaststelling van een beheersverordening geen bezwaar en beroep mogelijk is.

Naar boven