Vaststelling bestemmingsplan ‘2e herziening Nieuw Oosteinde- Hornweg 315’, besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 7 december 2017 het bestemmingsplan ‘2e herziening Nieuw Oosteinde -Hornweg 315’ met de daarop betrekking hebbende stukken ongewijzigd heeft vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden hebben vastgesteld voor de geprojecteerde woningen.

Plangebied en doelstelling

De projectlocatie is gelegen nabij het kruispunt van de Hornweg met de Legmeerdijk. Het bestemmingsplan maakt ter plaatse van deze gronden de bouw van twee vrijstaande woningen mogelijk in aansluiting op het lint van de Hornweg.

Inzien bestemmingsplan

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het raadsbesluit tot vaststelling en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken van 22 december 2017 tot en met 1 februari 2018 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.03FHORNWEG315-VG01, en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur, en

  • bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep worden ingesteld door:

  • -

    degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Besluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Hornweg en de Legmeerdijk. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. In samenhang met het bestemmingsplan zijn hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vastgesteld.

Het betreffende besluit hogere grenswaarden ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. Het vastgestelde besluit kan worden ingezien op het gemeentekantoor van Aalsmeer dan wel Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Aalsmeer (als bijlage bij het bestemmingsplan). Als bijlage bij het bestemmingsplan is het besluit hogere grenswaarden eveneens via de hiervoor genoemde landelijke website in te zien.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder hebben kenbaar gemaakt dan wel kunnen aantonen rederlijkerwijs daartoe niet in staat te zijn geweest, kunnen gedurende de voornoemde termijn tegen het vastgestelde besluit hogere grenswaarden beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State overeenkomstig de hierboven weergegeven wijze..

Naar boven