Vaststelling bestemmingsplannen‘Woonarken – Uiterweg 53’ en ‘5e herziening bestemmingsplan Woonarken- Uiterweg 93’

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in

haar vergadering van 7 december 2017 het bestemmingsplan ‘Woonarken – Uiterweg 53’ en het daarmee samenhangende bestemmingsplan ‘5e herziening bestemmingsplan Woonarken- Uiterweg 93’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Woonarken- Uiterweg 53’ bestaat uit een bestaande maar niet meer als zodanig bestemde ligplaats op het perceel achter de Uiterweg 53. Het bestemmingsplan ‘5e herziening bestemmingsplan ‘Woonarken- Uiterweg 93’ ziet op een wijziging op de planverbeelding van het plangebied van het bestemmingsplan ‘Woonarken’ ter plaatse van de Uiterweg 93.

Doelstelling

Het bestemmingsplan ‘Woonarken-Uiterweg 53’ beoogt één ligplaats voor een woonark voor permanente bewoning die momenteel gesitueerd is aan de Uiterweg 93 WS 2 naar de Uiterweg 53 te verplaatsen. Om te voorkomen dat het aantal woonarken voor permanente bewoning toe kan nemen, dient de oorspronkelijke ligplaats aan de Uiterweg 93 WS 2 van de planverbeelding behorende bij het bestemmingsplan “Woonarken” te worden verwijderd. Hierin wordt met de voorgestelde 5e herziening van het bestemmingsplan “Woonarken” voorzien.

Procedure

De vastgestelde bestemmingsplannen Woonarken- Uiterweg (planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.09AC-VG01) en ‘5e herziening bestemmingsplan Woonarken - Uiterweg 93 (planidentificatiecode NL.IMRO.0358.11E-VG01) met bijbehorende stukken en het raadsbesluit liggen van 22 december 2017 tot en met 1 februari 2018 voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

  • de papieren versies zijn in te zien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer (openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8:30 en 14.00 en woensdag van 08.30 tot 20.00 uur);

  • de papieren versies zijn tevens in te zien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • De plannen en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.aalsmeer.nl (volg keuzemenu: wonen en leven/ bestemmingsplannen en structuurvisies/bestemmingsplannen).

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen de vastgestelde bestemmingsplannen en het besluit om geen exploitatieplan vast te bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

De vaststelling van het bestemmingsplan met het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan wordt voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven