ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ONTSLUITINGSWEG OEVERRIJK

Logo Capelle aan den IJssel

Planidentificatiecode: NL.IMRO.0502.PBP18OntslOeverrijk-3001

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ontsluitingsweg Oeverrijk’ ter inzage wordt gelegd. Dit plan is in de vooraankondiging aangeduid als ‘Toegangsweg Oeverrijk’.

Plangebied

Het plangebied bevindt zich op de locatie van percelen aan de Kanaalweg 55 tot en met 59. De kadastrale ligging van de percelen is gemeente Capelle aan den IJssel, Sectie A, kavelnummers 5571, 5573 en 5575.

Ten noorden van het plangebied ligt het pand aan de kanaal weg 65 tot en met 67 waarin ‘De Vries en Zantman Advocaten’ en ‘Ooms Makelaars’ gevestigd zijn. Verder naar het westen bevindt zich een parkeerplaats. Ten westen van het plangebied ligt het gebied ‘Oeverrijk’. Ten zuiden bevinden zich de panden aan de kanaalweg 53 en 49. Ten oosten van het plangebied ligt de Kanaalweg.

Zakelijke inhoud

Het mogelijk maken van de ontsluiting van Oeverrijk. Deze ontsluiting ligt binnen het gebied dat in het door de raad vastgestelde gebiedspaspoort Oeverrijk is weergegeven als ‘gebied auto ontsluiting’.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

Vanaf 21 december 2017 tot en met 31 januari 2018 zijn het ontwerpbestemmingsplan “Ontsluitingsweg Oeverrijk” en de daarbij behorende stukken beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage in het gemeentehuis, Rivierweg 111. Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 21 december 2017 tot en met 31 januari 2018 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan “Ontsluitingsweg Oeverrijk” naar voren brengen. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Hiervoor kan ook gebruik worden gemaakt van het reactieformulier op de gemeentelijke website www.capelleaandenijssel.nl (vindplaats: bekendmaking 20 december 2017), onder vermelding van Ontwerpbestemmingsplan “Ontsluitingsweg Oeverrijk”. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen maakt u een afspraak met de heer B. Holleman, telefoonnummer (010) 2848749,

e-mail b.holleman@capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

De gemeenteraad neemt een besluit over de naar voren gebrachte zienswijzen en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast.

Vragen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Holleman afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848749. Email: b.holleman@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven