Terinzagelegging '1e herziening bestemmingsplan Buitengebied', locatie Langeweg 474, Zwijndrecht

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerp '1e herziening bestemmingsplan Buitengebied', locatie Langeweg 474, Zwijndrecht ter inzage ligt.

Het plangebied ligt aan de noordzijde van rangeerterrein Kijfhoek in het buitengebied van Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht). De Langeweg vormt de grens met de gemeente Ridderkerk. Meer naar het oosten ligt de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Voorliggend bestemmingsplan voorziet in een ruimtelijke ontwikkeling op het perceel Langeweg 474 voor het realiseren van twee Ruimte-voor-Ruimte woningen en het omzetten van de agrarische bedrijfswoning naar een burgerwoning.

Terinzagelegging stukken

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 21 december 2017 gedurende 6 weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen à bestemmingsplannen à bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0642.bp15langeweg474-2001.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen onder vermelding van '1e herziening bestemmingsplan Buitengebied', locatie Langeweg 474, Zwijndrecht op de volgende wijze:

- schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

- per e-mail (e-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl),

- mondeling, na afspraak met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling (telefoon 14 078).

Vanwege de beperkte omvang van het plan wordt geen voorontwerpprocedure doorlopen

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Tevens wordt op grond van artikel 110 c, lid 2 van de Wet geluidhinder bekend gemaakt dat met ingang van 21 december 2017, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Langeweg 474, gedurende zes weken ter inzage ligt. Gedurende deze termijn kan een belanghebbende zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders op bovengenoemde wijze.

Anterieure overeenkomst

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zwijndrecht maakt op grond van het bepaalde in artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voorafgaand aan de bestemmingsplanprocedure een overeenkomst is afgesloten.

Het bestemmingsplan beoogt het realiseren van twee nieuwe woningen en het omzetten van de agrarische bedrijfswoning naar een burgerwoning. In de overeenkomst hebben de gemeente en eigenaar Langeweg 474 afspraken vastgelegd rondom de exploitatiekosten die samenhangen met het project.

Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt vanaf 21 december 2017 ter inzage in de publiekshal van het Gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur.

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht,

20 december 2017

Naar boven