“Omgevingsvergunning Rossum 2017, Maasweg 1" (OV0025), Maasdriel

Logo Maasdriel

Op 14 december 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders (op basis van artikel art. 2.12 lid 1, sub a onder 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een rookgasreiniger bij de steenfabriek op het perceel Maasweg 1 te Rossum. Vanwege het grote milieubelang van de rookgasreiniger, heeft het college besloten dat de verleende vergunning direct in werking treedt.

In de geldende bestemmingsplannen "Buitengebied, binnendijks deel” en “Buitengebied herziening 2009, reparatieplan” heeft het perceel aan de Maasweg 1 te Rossum de bestemming 'niet agrarische bedrijven' en de aanduiding “primaire waterstaatsdoeleinden”. De bestemmingsplannen laten de bouw en het gebruik van de rookgasreiniger niet toe. De rookgasreiniger is een installatie die aan de schoorsteen van de fabriek wordt gebouwd om de rookgassen te reinigen. De schoorsteen zal hiervoor worden verplaatst naar de buitenzijde van het gebouw. Deze installatie is nodig om aan de milieueisen te voldoen. Er is met een ruimtelijke onderbouwing aangetoond dat het initiatief passend is binnen het ruimtelijke beleid en geen belangen geschaad. Om deze reden wordt met deze vergunning afgeweken van het bestemmingsplan.

Inzien

Het besluit met de daarbij horende bijlagen ligt van 21 december 2017 tot 31 januari 2018 voor iedereen ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het besluit ook vinden op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.OV0025-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://maasdriel.digitaleplannen.nl/plannen/NL.IMRO.0263.OV0025-/NL.IMRO.0263.OV0025-VG01

Niet mee eens?

Bent u het niet eens met ons besluit? Omdat voorafgaand aan dit besluit een openbare voorbereidingsprocedure is gevolgd kunt u geen bezwaar maken maar kunt u een beroepschrift indienen bij de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U stuurt dit binnen zes weken na de bekendmaking (= datum verzending) van dit besluit naar de rechtbank. De mogelijkheid van beroep bestaat alleen als u tijdens de voorbereidingsprocedure ook al uw zienswijze hebt ingediend. Hebt u dit niet gedaan, dan kan een beroepschrift alleen als u niet kan worden verweten dat u niet eerder een zienswijze hebt ingediend. Het indienen van een beroepschrift schort de werking van ons besluit niet op. Als u deze opschorting wilt, dan kunt u de rechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek dient u in bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank.

Voor het behandelen van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening worden door de rechtbank kosten in rekening gebracht.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar mevrouw A. Zweerus.

Naar boven