Vaststelling bestemmingsplan ‘Vughterstede, locatie Merpatistraat’

Logo Vught

De gemeenteraad van Vught heeft op 14 december 2017 het bestemmingsplan ‘Vughterstede, locatie Merpatistraat’ ongewijzigd vastgesteld.

Merpatistraat, in het verlengde van Huize Theresia (nu in gebruik als paardenwei) wil Mariënhoven/Vughterstede 36 zelfstandige zorghuurwoningen realiseren. Het plan ziet toe op het wijzigen van de bestemming ‘Groen’ naar ‘Wonen’.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan met bijlagen ligt van donderdag 21 december 2017 tot en met woensdag 31 januari 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 te Vught. U kunt de stukken ook raadplegen via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl) onder ID-nummer NL.IMRO.0865.vghBPHTMerpatistr-VG01, thuis of in de hal van het gemeentekantoor. Tegen betaling zijn afschriften van de ter inzage liggende stukken verkrijgbaar.

Hoe kunt u reageren op het plan?

Binnen de genoemde termijn kan beroep worden ingesteld door belanghebbende die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt of redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. In het beroepschrift staan in ieder geval: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de redenen van het beroep en uw handtekening.

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

In het beroepschrift vermeldt u dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 1 februari 2018. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State over uw beroep heeft beslist. Misschien kunt of wilt u die beslissing over uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening of schorsing. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend.

Naar boven