Besluit vervanging van analoge archiefbescheiden Nederlandse Zorgautoriteit 2017

De Nederlandse Zorgautoriteit,

Gelet op:

  • de artikelen 26a en 26b van de Archiefregeling;

  • artikel 7 van de Archiefwet:

besluit:

Artikel 1

  • 1. De NZa gaat over tot vervanging door digitale reproducties van de na inwerkingtreding van dit besluit ontvangen analoge archiefbescheiden die op grond van de Selectielijst van de Stichting DBC-Onderhoud 2004–2017 en de Nederlandse Zorgautoriteit 2006 – voor bewaring of vernietiging in aanmerking komen, waarna deze analoge archiefbescheiden worden vernietigd.

  • 2. Reproductie geschiedt op de wijze zoals omschreven in het Handboek routinematige digitale vervanging inkomende post van door de Nederlandse Zorgautoriteit ontvangen analoge archiefbescheiden 2017.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst.

Nederlandse Zorgautoriteit M.J. Kaljouw voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de intentie om volledig digitaal te werken. Hiermee sluit zij aan op het streven van de rijksoverheid om in 2017 volledig digitaal te werken en de digitale dienstverlening te verbeteren. Om te komen tot een volledige en correct werkende digitale informatiehuishouding, zal de inkomende analoge post worden vervangen door digitale reproducties. Dit besluit maakt dat mogelijk.

Het in artikel 1 genoemde Handboek routinematige digitale vervanging inkomende post van door de Nederlandse Zorgautoriteit ontvangen analoge archiefbescheiden 2017 zal worden gepubliceerd op de website van de NZa.

Naar boven