Voorbereidingsbesluit Amelandskwartier Leeuwarden

Logo Leeuwarden

De gemeenteraad van Leeuwarden heeft op 6 november 2017 besloten een herziening voor te bereiden van het bestemmingsplan voor het Amelandskwartier te Leeuwarden. Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op 20 december 2017.

Plangebied

Het voorbereidingsbesluit geldt voor het gehele Amelandskwartier, zoals aangegeven op de bij dit voorbereidingsbesluit behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart. Het betreft het gebied rondom de Amelandsstraat, begrensd door de Tuinen, de Voorstreek en de Oosterstadsgracht.

Doel

De gemeente Leeuwarden wil het gebied rondom de Amelandsstraat in Leeuwarden (het Amelandskwartier) ruimtelijk opwaarderen. Vanuit de manifestatie ‘Kloppend Hart’ zijn hiervoor al enkele ontwerpen gemaakt. Om te voorkomen dat zich in de tussentijd ongewenste ontwikkelingen voordoen, is het wenselijk een voorbereidingsbesluit te nemen.

Inzage

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • via https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Bezwaar/ beroep

Tegen een voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

Naar boven