Vaststelling bestemmingsplan Voormalige hoofdopzichterswoning Bella Vistastraat

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 29 november 2017 het bestemmingsplan Voormalige hoofdopzichterswoning Bella Vistastraat vastgesteld en hierbij geen exploitatieplan vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied omvat de kavel van het Rijksmonument van de voormalige hoofdopzichterswoning aan de Bella Vistastraat in het Amstelkwartier (lokaal bekend Spaklerweg 24).

Omschrijving van het plan

Het plan omvat een regeling voor de herbouw van een historisch bijgebouw in de tuin van het perceel. Daarnaast wordt de vigerende bouwmogelijkheid om het hoofdgebouw uit te breiden ongedaan gemaakt ter bescherming van de monumentale waarde. De functie van het gebouw blijft -conform vigerend bestemmingsplan- wonen. Voor de exacte inhoud van het plan verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage liggen.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 19 december 2017 ter inzage tot het einde van de beroepstermijn. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-kenmerk: NL.IMRO.0363.M1706BPGST-VG01). Tevens ligt het bestemmingsplan ter inzage bij de afsprakenbalie van stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

Be roepstermijn bestemmingsplan

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

van de Raad van State, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Amsterdam, 18 december 2017

burgemeester en wethouders van Amsterdam

A.H.P. van Gils gemeente secretaris

J.J. van Aartsen waarnemend burgemeester

Naar boven