Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan Ringdijk 44

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 29 november 2017 het bestemmingsplan Ringdijk 44 vastgesteld en hierbij geen exploitatieplan vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied wordt begrensd door de Ringdijk in het noorden, basisschool het Spectrum en de nieuwe St. Lidwinaschool in het oosten, de openbare ruimte en de Christus Koningkerk in het zuiden en de tuinen van de woningen aan de Bessemerstraat (oneven zijde) met het daaraan grenzende polderriool in het westen.

Omschrijving van het plan

Het bestemmingsplan Ringdijk 44 is ontwikkelingsgericht en maakt de realisatie mogelijk van maximaal 45 woningen in drie blokken en 26 parkeerplaatsen op eigen terrein. Het bestemmingsplan vervangt deels het geldende bestemmingsplan Don Bosco en Park Frankendael. Voor de exacte inhoud van de stukken, verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 21 december 2017 ter inzage tot het einde van de beroepstermijn bij de afsprakenbalie van stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-kenmerk: NL.IMRO.0363.M1514BPSTD-VG01).

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan maakt de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk. Hierdoor is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft gevolgen voor de beroepsfase van het bestemmingsplan. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroeps-schrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Beroepstermijn bestemmingsplan en besluit hogere waarde geluid

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Amsterdam, 20 december 2017

 

burgemeester en wethouders van Amsterdam

 

J.J. van Aartsen, waarnemend burgemeester

A.H.P. Van Gils, gemeentesecretaris

Naar boven