Kennisgeving ontwerpluchthavenbesluit en MER Militaire luchthaven De Kooy, Ministerie van Defensie en Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Van vrijdag 22 december 2017 t/m donderdag 1 februari 2018 kunt u een zienswijze geven over het ontwerpluchthavenbesluit en MER Militaire luchthaven De Kooy. In deze kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen.

Het Luchthavenbesluit De Kooy regelt het gebruik van de militaire luchthaven De Kooy door zowel het militaire vliegverkeer als het civiele vliegverkeer. De luchthaven is de thuisbasis voor de NH-90 helikopters van Defensie. Het civiele vliegverkeer bestaat voornamelijk uit het vliegverkeer ten behoeve van de offshore industrie. Het luchthavenbesluit is ook van belang voor de invloed van de luchthaven op de omgeving. Zo legt het besluit het gebied vast waar beperkingen gelden voor het gebruik van de grond om de luchthaven. Het gaat daarbij o.a. om geluidsbelasting en vliegveiligheid. De milieueffecten zijn beschreven in het milieueffectrapport Militaire luchthaven De Kooy. Meer informatie over het doel van het project, wat er gaat gebeuren en de planning, vindt u op de website www.platformparticipatie.nl/luchthavendekooy.

Uw zienswijze is welkom

Een zienswijze indienen kan op 3 manieren.

U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

Digitaal

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via https://tinyurl.com/ydeqeogs.

Mondeling

U kunt tijdens kantooruren bellen via telefoonnummer 070 456 89 99 om een afspraak te maken om uw zienswijze mondeling in te dienen.

Post

adres: Directie Participatie

T.a.v. ontwerpluchthavenbesluit

MER Militaire luchthaven De Kooy

Postbus 30316, 2500 GH Den Haag

Documenten inzien

Alle documenten staan op www.platformparticipatie.nl/luchthavendekooy. Op papier kunt u de stukken van vrijdag 22 december 2017 tot en met donderdag 1 februari 2018 tijdens reguliere openingstijden bekijken:

Den Helder

Gemeente Den Helder,

Drs. F. Bijlweg 20

Den Burg (Texel)

Gemeente Texel

Emmalaan 15

Haarlem

Provinciehuis Noord-Holland,

Dreef 3

Den Haag

Ministerie van Defensie, Kalvermarkt 32

(Alleen op afspraak, telefoon 06 53 37 36 78)

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijnstraat 8

(Alleen op afspraak, telefoon 070 456 89 99).

Let op: In de kerstperiode kunnen de openingstijden afwijken.

VERVOLG

De zienswijzen worden beantwoord in een Nota van Antwoord. In deze nota wordt vermeld op welke wijze uw zienswijze in het vervolg van het proces wordt betrokken. De Minister van Defensie betrekt de zienswijzen bij de verdere besluitvorming. Alleen indieners van een zienswijze over het ontwerpluchthavenbesluit kunnen later in beroep gaan tegen het definitieve besluit. U krijgt als u een zienswijze hebt ingediend hierover bericht.

Vragen

Heeft u na het inzien van de ter inzage gelegde documenten nog vragen over het ontwerpluchthavenbesluit en MER Militaire luchthaven De Kooy?

Dan kunt u bellen met het Ministerie van Defensie via telefoonnummer 06 53 37 36 78. Met vragen over de procedure kunt u terecht bij de Directie Participatie, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven