Ontwerp Bestemmingsplan ‘Facetherziening parkeren Ommen'

Logo Ommen

Burgemeester en wethouders geven op grond van het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening kennis van het feit dat het bestemmingsplan ‘Facetherziening parkeren Ommen' is voorbereid. Deze facetherziening is van toepassing op het gehele grondgebied van de gemeente Ommen.

Aanleiding

Door een wijziging van de Woningwet vervallen de stedenbouwkundige voorschriften , waaronder de regeling voor parkeren, uit de gemeentelijke Bouwverordening per 1 juli 2018. Om ook in de toekomst ruimtelijke ontwikkelingen te kunnen blijven toetsen aan de parkeernormen moet aan de ruimtelijke plannen in de gemeente Ommen een regeling over het parkeren worden toegevoegd. Dit kan door een partiële bestemmingsplanherziening in de vorm van een facetherziening van alle vigerende bestemmingsplannen, wijzigingsplannen en uitwerkingsplannen in de gemeente Ommen. Voorliggende ‘Facetherziening parkeren Ommen’ voorziet hierin. Indien in een bestemmingsplan reeds een regeling met betrekking tot parkeren was opgenomen wordt deze vervangen, zodat voor heel Ommen een uniforme parkeerregeling zal gaan gelden.

Ontwerp ‘Parkeernormennota Ommen 2017’

De nieuwe parkeerregeling in de ‘Facetherziening parkeren Ommen' verwijst naar de ‘Parkeernormennota Ommen 2017’. Deze parkeernormennota ligt als ontwerp gelijktijdig ter inzage met de ontwerp facetherziening parkeren. In de parkeernormennota is omschreven hoe de parkeerbehoefte voor een ontwikkeling in de gemeente Ommen moet worden berekend en hoe die behoefte moet worden vertaald in parkeerplaatsen die voor die ontwikkeling moeten worden aangelegd of beschikbaar moeten zijn (de parkeereis). Beoogd wordt de ‘Parkeernormennota Ommen 2017’ gelijktijdig vast te stellen met de ‘Facetherziening parkeren Ommen'.

Plangebied

De ‘Facetherziening parkeren Ommen' vervangt of voegt een parkeerregeling toe aan alle van kracht zijnde bestemmingsplannen, wijzigingsplannen en uitwerkingsplannen in de gemeente Ommen. De ‘Parkeernormennota Ommen 2017’ is van toepassing op het gehele grondgebied van de gemeente Ommen.

Waar ter inzage?

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Facetherziening parkeren Ommen' is gereed om in procedure te gaan. Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 21 december 2017 het ontwerp bestemmingsplan ‘Facetherziening parkeren Ommen’ gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt met de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. De laatste dag van de termijn is woensdag 31 januari 2018. Het ontwerpbestemmingsplan wordt op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • 3.

    op papier, uitsluitend op afspraak, in te zien bij de Publieksdienst in het gemeentehuis te Ommen.      

In overeenstemming met de gemeentelijke inspraakverordening maken burgemeester en wethouders bekend dat zij hebben ingestemd met de ontwerp ‘Parkeernormennota Ommen 2017’ en dat zij dit plan ter inzage leggen en openstellen voor inspraakreacties. De ontwerp parkeernormennota ligt eveneens voor een ieder ter inzage vanaf donderdag 21 december 2017 tot en met woensdag 31 januari 2018 bij de Publieksdienst in het gemeentehuis te Ommen en kan digitaal worden geraadpleegd via https://www.ommen.nl/inwoners/bouwen-en-verbouwen/ruimtelijke-plannen/bestemmingsplannen.html 

Zienswijze indienen of inspraakreactie geven

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen op de volgende manieren een reactie geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Facetherziening parkeren Ommen' en/of op de ontwerp ‘Parkeernormennota Ommen 2017’:

  • 1.

    via e-mail (bij voorkeur): ga naar http://www.ommen.nl/zienswijze-indienen en gebruik het digitale reactieformulier of;

  • 2.

    schriftelijk: via de post en richt uw reactie aan: Raad van de gemeente Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Facetherziening parkeren Ommen’ en/of ‘zienswijze ontwerp Parkeernormennota Ommen 2017’;

  • 3.

    mondeling: maak een afspraak bij de Publieksdienst, telefoon 14 0529. 

Het niet of niet tijdig indienen van een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan ‘Facetherziening parkeren Ommen' heeft gevolgen voor de ontvankelijkheid van een beroepschrift bij de bestuursrechter tegen de vaststelling van het bestemmingsplan. Tegen de vaststelling van de ‘Parkeernormennota Ommen 2017’ staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht geen beroep open.

Ommen, 20 december 2017

Naar boven