Ontwerp bestemmingsplan Andoornstraat (11e herz. Heerde Dorp)

Logo Heerde

Op 12 december 2017 heeft het college van Heerde besloten om het ontwerpbestemmingsplan Andoornstraat (11e herziening Heerde Dorp) ter inzage te leggen. Dit overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht.

Doel van het plan

Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van 21 woningen, groenstructuren en parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen en de omliggende buurt. Het gaat om het voormalige schoolgebouw van de Spreng en de naastgelegen sporthal aan de Andoornstraat/Roggeweg te Heerde. Kadastraal staan deze percelen bekend als: gemeente Heerde, sectie K, nummers 5854 en 7183. Er zijn afspraken gemaakt over de beeldkwaliteit van de nieuwe bebouwing en er is een terreininrichtingsplan opgesteld om te komen tot een zorgvuldige inpassing in de omgeving. Aan het bestemmingsplan is identificatienummer NL.IMRO.0246.411ANDOORNSTRAAT-ON01 toegekend.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen vanaf 20 december 2017 ter inzage voor een periode van zes weken. Op werkdagen is het ontwerpbestemmingsplan in te zien bij de ontvangstbalie in het gemeentekantoor aan de Eperweg 5 in Heerde. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Heerde via www.heerde.nl/planneninvoorbereiding.

Zienswijze

Tijdens de periode van 20 december 2017 tot en met 31 januari 2018 kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerde. Wanneer u een zienswijze wilt indienen dan kunt u gebruik maken van een van de onderstaande mogelijkheden:

  • Schriftelijk via postbus 175, 8180 AD Heerde,

  • Digitaal via www.heerde.nl/zienswijze,

  • Mondeling door het maken van een afspraak met dhr. W. Buiten van de afdeling Ruimte, Ondernemen en Wonen. Voor vragen kunt u ook bij hem terecht.

 

19 december 2017,

 

Het college van Heerde,

Mr. G.J. de Graaf,

Burgemeester

B.van Zuthem,

Gemeentesecretaris

Naar boven