Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 13 december 2017, nr. 2017-0000634988, houdende wijziging van de Regeling personeelsgesprek sector Rijk in verband met de toepassing ervan voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Hoge Raad van Adel

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Gelet op artikel 71, vijfde lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement en artikel 78, vijfde lid, van het Reglement Dienst Buitenlandse Zaken;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Aan artikel 7 van de Regeling personeelsgesprek sector Rijk wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. In afwijking van het eerste lid treedt deze regeling met ingang van 1 januari 2018 in werking voor de ambtelijke diensten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van de Hoge Raad van de Adel.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2018.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

TOELICHTING

Algemeen

Sinds 1 juli 2016 kunnen de ministeries conform de rijksbrede gesprekscyclus sector Rijk gaan werken en uiterlijk per 1 januari 2019 zullen alle ministeries deze werkwijze hanteren. Tot deze gefaseerde invoer is besloten om ministeries de gelegenheid te geven zelf het geschikte moment te bepalen om over te stappen op de gesprekscyclus sector Rijk. Dit hangt samen met de inspanningen die ze moeten verrichten om de instelling en het gedrag bij de gebruikers op het ministerie te veranderen en in afstemming met andere prioriteiten en ontwikkelingen, zoals omvangrijke organisatiewijzigingen. Dit alles is neergelegd in de Regeling personeelsgesprek sector Rijk (hierna: de regeling).

Met ingang van 1 januari 2018 stappen het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Hoge Raad van de Adel over op de gesprekscyclus sector Rijk.

Gevolgen voor regeldruk

Deze regeling brengt geen regeldrukeffecten met zich mee.

Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2017. Daarmee is voldaan aan de vaste verandermomenten. Wel is afgeweken van de vaste invoeringstermijn van twee maanden tussen publicatie en inwerkingtreding. Dit is niet problematisch, omdat deze regeling alleen gevolgen heeft voor de betrokken ministeries en de Hoge Raad van de Adel en zij zelf hebben aangegeven over te zullen gaan op de gesprekscyclus sector Rijk.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

Naar boven