Wijziging Verordening ruimte ivm plan Burgemeester van Houtstraat 106,Budel

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 12 december 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Burgemeester van Houtstraat 106, Budel’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB1706BurgHout-va01.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in sanering van een intensief agrarisch bedrijf. De (voormalige) bedrijfswoning wordt omgezet naar een burgerwoning en daarnaast beoogt het plan de bouw van een tweetal nieuwe burgerwoningen.

De locatie van het tweetal nieuwe burgerwoningen valt nèt buiten de grenzen van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ in de Verordening ruimte en moet dus als buitengebied worden beschouwd. Hier mogen, behoudens enkele specifieke uitzonderingen die in de Verordening ruimte zijn genoemd, geen nieuwe woningen worden gerealiseerd. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ in de Verordening ruimte op grond van artikel 4.11 van de Verordening ruimte. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er is sprake van een beperkte afronding van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’ die tot een logische stedenbouwkundige opzet leidt alsmede van een adequate landschappelijke inpassing conform de voorwaarde van kwaliteitsverbetering van het landschap (artikel 3.2 Verordening ruimte). Aldus bestaat er geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan via een herbegrenzing van de structuur ‘Bestaand stedelijk gebied’

 

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Burgemeester van Houtstraat 106 te Budel’ vaststellen.

 

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. HYPERLINK "http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl/?phID=0EA458A1-F7C9-4B5F-89BE-920A05E61F6F"ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 12 december 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven