Verleende omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen (uitgebreide procedure) Harlingenlaan 25, Volendam

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken bekend dat zij op 11 december 2017 met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° Wabo de omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van een sporthal op het perceel Harlingenlaan 25 te Volendam.

Hiertoe heeft de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgegeven op 13 april 2017.

De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten:

  • -

    Het bouwen van een bouwwerk, als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder a Wabo;

  • -

    Het gebruiken van gronden en/of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder c Wabo.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen hebben vanaf 13 oktober 2017 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Inzien

De verleende omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken en de verklaring van geen bedenkingen liggen met ingang van 18 december 2017 gedurende zes weken ter inzage van 8.30 uur tot 12.30 uur bij de receptie van het Stadskantoor, W. v.d. Knoopdreef 1 te Volendam.

Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel.: 0299-398398).

Digitaal raadplegen

De stukken zijn ook digitaal te benaderen via de gemeentelijke website: www.edam-volendam.nl, “nieuws van uw gemeente”, “bekendmakingen”, “omgevingsvergunning”, “besluit omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen Harlingenlaan 25, Volendam” en de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.OMSeinpaalWaterdam-vg01 of via de volgende link http://Edam-Volendam.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NLIMRO0385OMSeinpaalWaterdam-vg01.

Beroep indienen

Tegen dit besluit kan, gedurende bovengenoemde periode, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Holland, Sector Bestuursrecht, locatie Haarlem, Postbus 1621, 2003 BR in Haarlem, wanneer u:

  • -

    belanghebbende bent en;

  • -

    tijdig een zienswijze naar voren hebt gebracht over het ontwerpbesluit (of aantoont dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest).

Het beroepsschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste uw naam en adres, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van uw beroep bevatten. Het indienen van een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening wordt gevraagd bij de Rechtbank Haarlem, Sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR te Haarlem, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Hiervoor bent u tevens griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via

http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Edam-Volendam, 15 december 2017

Naar boven