Mededingingswet Besluit tot opheffing van vergunningsvoorschrift Zeeuwse kranten, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: 17.0733.53

  • 1. Bij het besluit van 13 maart 2000 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) een vergunning verleend aan Wegener Arcade, thans De Persgroep Nederland B.V. (DPG), voor de overname van VNU Dagbladen. Aan deze vergunning zijn voorschriften verbonden die zijn bijgesteld op basis van een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven van 5 december 2001. De voorschriften zijn bij besluit van 11 juli 2013 van de ACM nogmaals bijgesteld. De voorschriften houden onder meer in dat Wegener gehouden is het voortbestaan van de onderlinge onafhankelijkheid van de dagbladtitels ‘Provinciale Zeeuwse Courant’ (hierna: “PZC”) en ‘BN/De Stem’ te waarborgen en zorg te dragen dat beide titels verspreid blijven worden in Zeeuws-Vlaanderen.

  • 2. In Staatscourant 52402 van 13 september 2017 is mededeling gedaan van de ontvangst van een verzoek tot intrekking van een vergunningsvoorschrift als bedoeld in artikel 41, vierde lid, van de Mededingingswet. DPG heeft de ACM verzocht om het voorschrift dat is verbonden aan de vergunning, voor zover het gaat om PZC en BN/De Stem, op te heffen gelet op de wijzigingen in de marktomstandigheden die zich sinds het verlenen van de vergunning hebben voltrokken.

  • 3. Op 11 december 2017 heeft de ACM besloten tot opheffing van het vergunningsvoorschrift. Dit besluit met kenmerk: ACM/DM/2017/206403 is aan de verzoeker op 11 december 2017 bekendgemaakt.

  • 4. Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank te Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM, Rotterdam.

Autoriteit Consument en Markt namens deze, B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven