Kennisgeving Projectplannen vooroeververdedigingen Oosterschelde locatie Oost-Bevelandpolder, locatie Wemeldinge-Oost en locatie Wemeldinge-West, Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft het voornemen om de projectplannen vooroeververdedigingen Oosterschelde locatie Oost-Bevelandpolder, locatie Wemeldinge-Oost en locatie Wemeldinge-West vast te stellen.

Inhoud Projectplannen

De vooroeververdedigingen van de dijkvakken Oost-Bevelandpolder, Wemeldinge-Oost en Wemeldinge-West voldoen niet aan de veiligheidsnorm voor de instandhouding van de achterliggende primaire waterkeringen.

Rijkswaterstaat is voornemens ter plaatse van deze locaties herstelwerkzaamheden uit te voeren. Om de vooroevers ter plaatse te herstellen wordt de overgang van golf- naar stroomzone uitgevuld met materiaal met een hoog soortelijk gewicht. Aanvullend op de veiligheidsopgave zal ter vergroting van de biodiversiteit en de bevordering van het herstel van het bodemleven de bestortingen afgedekt worden met een natuurvriendelijk ecologische “toplaag”.

Terinzagelegging

Het plan met bijbehorende stukken liggen van 18 december 2017 voor een periode van zes weken ter inzage bij:

  • Rijkswaterstaat Zee en Delta, Poelendaelesingel 18 te Middelburg;

  • Gemeente Kapelle, Kerkplein 1 te Kapelle (voor wat betreft locaties Wemeldinge-Oost en Wemeldinge-West);

  • Gemeente Goes, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes (voor wat betreft locatie

  • Oost-Bevelandpolder);

  • Gemeente Noord-Beveland, Voorstraat 31 te Wissenkerke Goes (voor wat betreft locatie Oost-Bevelandpolder).

Zienswijze(n)

Belanghebbenden kunnen naar aanleiding van het plan zienswijzen naar voren brengen gedurende de periode van terinzagelegging. Zienswijze(n) kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Zee en Delta, Projectorganisatie Waterveiligheid, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam.

Middelburg, 12 december 2017

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, Waarnemend directeur Netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat Zee en Delta, S.J.M. Bosman

Naar boven