Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Oosterhorn’ (industrieterrein Delfzijl)

Logo Delfzijl

De raad heeft op 30 november 2017 het bestemmingsplan ‘Oosterhorn’ (industrieterrein Delfzijl) gewijzigd vastgesteld. De oude ruimtelijke regelingen van in basis 1952 en 1965 gelden niet meer.

Het terrein ligt ten oosten van Delfzijl en wordt in het noorden begrensd door de Eems. In het oosten door de kern Borgsweer en het gehucht Lalleweer. De begrenzingen in zuidelijke en westelijke richting worden gevormd door de Warvenweg (N992) en de Oosterveldweg (N991).

Vanwege de nabijheid van Natura 2000-gebieden zijn een milieueffect rapport (MER) en een passende beoordeling (PB) opgesteld. Daarin zijn de mogelijke natuur- en milieueffecten van de voortgaande industriële ontwikkeling en de oprichting van een windpark op het industrieterrein beoordeeld.

Wijzigingen

Voor de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar het raadsbesluit met voorstel en bijbehorende bijlagen.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde plan, het raadsbesluit met voorstel en bijbehorende bijlagen (o.a. het MER) liggen van 14 december 2017 tot en met 24 januari 2018 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl, via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Ook ligt het plan en de bijlagen ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Het digitale plan is in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Inwoners’, 'Bouwen en wonen', ‘Ruimtelijke plannen’, ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:

- degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

- belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1, paragraaf 2.4 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent o.a. dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven wat zijn beroepsgronden zijn. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Het is niet toegestaan buiten de beroepstermijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven