TOEKENNING HOGERE GRENSWAARDE (WET GELUIDHINDER)

Logo Wageningen

B estemmingsplan Rijnsteeg 44

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op grond van artikel 83 van de Wet Geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen ten behoeve van het realiseren van woningen op het perceel Rijnsteeg 44. Voor dit perceel wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld om het realiseren van woningen mogelijk te maken.

Volgens artikel 82 van de Wet Geluidhinder bedraagt de voorkeursgrenswaarde 48 dB. Artikel 83 van de Wet Geluidhinder geeft burgemeester en wethouders de mogelijkheid om een hogere grenswaarde vast te stellen tot maximaal 63 dB. De berekende, vast te stellen maximale geluidbelasting bedraagt 52 dB.

Het ontwerpbesluit ter vaststelling van de hogere waarde en de daarop betrekking hebbende stukken, zoals het akoestisch onderzoek en het ontwerpbestemmingsplan, liggen met ingang van donderdag 14 december 2017 gedurende zes weken (tot en met 24 januari 2018) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Tijdens genoemde termijn kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit onder vermelding van “Zienswijze hogere waarde bestemmingsplan Rijnsteeg 44” bij het college van burgemeester en wethouders van Wageningen, t.a.v. de sector Ruimte, team IB, Postbus 1, 6700 AA Wageningen. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen.

Voor vragen kunt u bellen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317-492400).

Naar boven