Gemeente Goeree-Overflakkee - Ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden ingevolge artikel 110a van de Wet Geluidhinder

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee hebben het voornemen, in verband met een voorgenomen realisatie van 4 woningen in een plangebied aan de Prutweg 1 te Sommelsdijk, hogere grenswaarden vast te stellen.

Overwegingen

Uit het akoestisch onderzoek, dat in het kader van het bestemmingsplan is uitgevoerd, blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor de nieuw te realiseren woningen met 5 dB wordt overschreden. Om de woningen te kunnen realiseren moet een hogere grenswaardenprocedure worden doorlopen. Het college is, op basis van de Wet geluidshinder, bevoegd ontheffing te verlenen. Omdat de geluidsbelasting niet hoger is dan de maximale grenswaarde is het voornemen om een hogere waarde voor het plangebied vast te stellen.

Inzage

De stukken van het ontwerp besluit kunt u vanaf 13 december 2017 tot en met 23 januari 2018 inzien op het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45, Middelharnis. Binnen deze termijn kunt u zienswijzen indienen. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het Besluit tot hogere geluidswaarden ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. de Kuijper van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

Naar boven