Bestemmingsplan Leiding Gasunie Kolham en omgeving vastgesteld

Logo Slochteren

De raad van de gemeente Slochteren heeft op 7 december het bestemmingsplan ‘Leiding Gasunie Kolham en omgeving’ vastgesteld. Het bestemmingsplan is opgesteld voor vervanging en gedeeltelijke verlegging van een regionale gasleiding. Het gaat in de gemeente Slochteren om het tracé vanaf de Borgweg in Schamer, via de Valckelaan in Kolham, langs de A7 naar bedrijvenpark Rengers in Kolham. Oudere onderdelen van het gastransportnet worden gerenoveerd of vervangen zodat het gastransportnet in goede staat blijft. In Slochteren gaat het om een leiding die in de jaren zestig is aangelegd. Het betreft een leiding met een doorsnede van 15 centimeter. Aanleg en versterking van leidingen in dit gebied hebben prioriteit vanuit het Rijk. De Crisis,- en Herstelwet is daarom van toepassing op dit plan (Chw artikel 2, afdeling 2, bijlage 1).

Het plan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen een kleine verschuiving van het tracé nabij de Borgweg in Scharmer , het verwijderen van een groot deel van de archeologische dubbelbestemming en het aanpassen van de locatie van een afsluiter bij bedrijvenpark Rengers.

Het vastgestelde plan ligt ter inzage van donderdag 14 december 2017 tot en met woensdag 24 januari 2018. Tijdens openingstijden kunt u het plan inzien in het publiekscentrum van het gemeentehuis te Slochteren. Digitaal is het plan te raadplegen op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder het IDN NL.IMRO.0040.bp00044-41vg.

Tegen het plan kan beroep worden ingesteld door degene die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht en belanghebbend is, alsmede door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het beroep kan gedurende bovengenoemde termijn worden ingesteld bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Omdat de Crisis,- en Herstelwet hier van toepassing is, moet de belanghebbende in het beroepschrift aangeven welke beroepsgronden er worden aangevoerd tegen het besluit.

Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het beroep heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening wordt gevraagd bij de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven