Ontwerpbestemmingsplan Steekterweg 78D Alphen aan den Rijn

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 5 december 2017 het ontwerpbestemmingsplan Steekterweg 78D Alphen aan den Rijn is vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van zes kavels voor de nieuwbouw van zes (half)vrijstaande woningen mogelijk aan de Steekterweg 78D te Alphen aan den Rijn. In combinatie met de sloop van de bestaande bedrijfsbebouwing draagt dit bij aan een kwaliteitsverbetering van de Oude Rijnzone. Daarnaast zijn de naastgelegen percelen ook al bestemd voor woondoeleinden. Daarnaast maakt dit de verhuizing van het bedrijf Wester-Engh naar de Rijnhaven (financieel) mogelijk.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locatie Steekterweg 78D, gelegen aan de Oude Rijn, kadastraal bekend gemeente Alphen aan den Rijn, sectie G, nummer 308.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.Asteekterweg78D-ON01 met de bijbehorende bestanden van 14 december 2017 tot en met 24 januari 2018, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het genoemde ontwerpbestemmingsplan gaat. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze en/of bedenking hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 13 december 2017

Naar boven