WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

Kennisgeving voor bereiding bestemmingsplan

Zeegebied Westvoorne 2013 1 e herziening

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend dat zij voornemens zijn een herziening voor te bereiden van het bestemmingsplan Zeegebied Westvoorne 2013.

Op 25 juni 2013 is het bestemmingsplan Zeegebied Westvoorne vastgesteld. Dit plan ziet op het gehele zeegebied van Westvoorne, inclusief het Oostvoornse Meer.

Sinds eind 2016 is in de noordwesthoek van het Oostvoornse Meer, bij slag Baardmannetje, het zogenaamde Fieldlab Green Economy Westvoorne gehuisvest. De vestiging van het fieldlab is mogelijk gemaakt met een ontheffing van het geldende bestemmingsplan.

Om de ontheffing op een goede manier te verwerken wordt nu een herziening van het bestemmingsplan voorbereid. Daarbij wordt ook ruimte geboden voor een verdere ontwikkeling van het fieldlab. De huidige bestemmingen ter plaatse blijven behouden. In aanvulling wordt gebruik voor het onderzoeken en testen van innovatieve en experimentele ontwikkelingen op het vlak van ecologie, circulaire economie en duurzame energievoorziening mogelijk gemaakt.

Op dit moment worden geen stukken met betrekking tot het voornemen ter inzage gelegd, ook is het niet mogelijk om zienswijzen op het voornemen kenbaar te maken. Er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt naar verwachting in de loop van 2018 ter inzage gelegd. Een ieder kan dan een zienswijze op het plan geven.

Rockanje, 13 december 2017

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris, R.G. Beek

de burgemeester, P.E. de Jong

Naar boven