Vestiging Wet voorkeursrecht gemeente (art. 6) (Kop Boulevard)

Logo Enschede

Burgemeester en wethouders van Enschede maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 5 december 2017, op grond van artikel 6 Wvg, hebben besloten een perceel aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24 en 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het perceel is gelegen op de hoek Boulevard 1945/ Nijverheidsstraat. De locatie is aangeduid als “Wonen en (mogelijk) commerciële functies”.

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie maanden en treedt in werking een dag na de publicatie van dit bericht in de Staatscourant.

Nadat het besluit van burgemeester en wethouders in werking is getreden, moet de eigenaar van het in dit voorstel begrepen perceel, wanneer deze het perceel wil verkopen, het eerst aan de gemeente Enschede te koop aanbieden.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met bijbehorende bijlagen, bevattende het kadastrale overzicht en een lijst met daarop het aangewezen perceel en de naam van gerechtigde, alsmede overige relevante gegevens, op het stadskantoor ter inzage met ingang van 14 december 2017. Het stadskantoor is gevestigd aan de Hengelosestraat 51 te Enschede.

U kunt contact met ons opnemen. Dit kan digitaal via vergunning@enschede.nl of telefonisch via nummer 053- 4817100. U kunt de stukken dan digitaal toegestuurd krijgen, of op afspraak inzien bij de balie van het Stadskantoor.

De openingstijden zijn.

  • Maandag t/m vrijdag 08.30 - 16.30 uur

  • Donderdagavond 17.00 - 19.30 uur

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit staat bezwaar en beroep open bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede, t.a.v. de afdeling Gebieds en Projectontwikkeling, Postbus 20, 7500 AA Enschede

Voorlopige voorziening

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om -wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten- ingevolge artikel 8:81 Awb een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel (bestuursrechter), Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

 

 

5 december 2017

Burgemeester en wethouders van Enschede

Naar boven