Voorontwerpbestemmingsplan Woondorpen, gemeente Loppersum

Logo Loppersum

Vooraankondiging en inspraak v oorontwerpbestemmingsplan Woondorpen , gemeente Loppersum

Op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum bekend dat het bestemmingsplan Woondorpen wordt voorbereid. Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen voor de dorpen Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Startenhuizen, Huizinge, Leermens, Oosterwijtwerd, Stedum, Toornwerd, Westeremden, Westerwijtwerd, Wirdum/Wirdumerdraai, 't Zandt, Zeerijp en Zijldijk.

Inspraak

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat gedurende acht weken, van 12 december 2017 tot en met 5 februari 2018, het voorontwerpbestemmingsplan Woondorpen voor een ieder ter inzage ligt.

Inzage

  • Het voorontwerp ligt gedurende acht weken op het gemeentehuis ter inzage, van 12 december 2017 tot en met 5 februari 2018;

  • Het voorontwerp is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, planidentificatienummer NL.IMRO.0024.05BP0000-VO01.

     

  •  

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een inspraakreactie kenbaar maken. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan het college van Burgemeester en Wethouders gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met mevr. W. Glas of mevr. M. Kompaan, bereikbaar via telefoonnummer 0596-548200.

Het college van de gemeente Loppersum nodigt haar inwoners uit voor drie inloopavonden op:

  • -

    16 januari in het dorpshuis van Eenum;

  • -

    18 januari in het dorpshuis van Westeremden;

  • -

    24 januari in het dorpshuis van 't Zandt.

     

  •  

Tijdens deze bijeenkomst kan in een persoonlijk gesprek een reactie gegeven worden op het voorontwerpbestemmingsplan Woondorpen. Bij de drie inloopavonden kunnen de inwoners van 16.00 uur tot 19.00 uur het voorontwerpbestemmingsplan inzien en hun reactie geven.

Vervolgprocedure

De reacties die in het kader van de inspraak worden ontvangen worden betrokken op het ontwerpbestemmingsplan. Indieners van een inspraakreactie zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Op het ontwerpbestemmingsplan kunnen zienswijzen worden ingediend. Na behandeling van de zienswijzen stelt de raad het bestemmingsplan vast, waarna beroepsmogelijkheden openstaan bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State.

Burgemeester en wethouders

van de gemeente Loppersum

Naar boven