Beheersverordening ‘Kanaal-Oost e.o.’ vastgesteld

Logo Heerenveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2017 de beheersverordening ‘Kanaal-Oost e.o.’ heeft vastgesteld. Deze beheersverordening heeft betrekking op het bedrijventerrein Kanaal en het bedrijventerrein c.q. de woonbebouwing tot aan de Leeuwarderstraatweg. Grofweg is het verordeningsgebied aan de zuidzijde begrensd door de A7, aan de westzijde door het Heerenveense Kanaal, aan de noordzijde door de oude gemeentegrens met De Fryske Marren ter hoogte van De Lier en de Leeuwarderstraatweg aan de oostzijde.

Inhoud beheersverordening

De beheersverordening voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het aangegeven gebied. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied in overeenstemming met het bestaande feitelijke en planologisch toelaatbaar gebruik geregeld. De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk, die planologisch nog niet eerder waren toegestaan. De beheersverordening vervangt voor het aangegeven gebied de volgende bestemmingsplannen:

  • 1.

    Bestemmingsplan ‘Leeuwarderstraatweg’ (25 juni 2007);

  • 2.

    Bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Kanaal’ (25 juni 2007).

Inzien beheersverordening

De vastgestelde beheersverordening en het raadsbesluit zijn als volgt raadpleegbaar:

  • 1.

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl: op deze website selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie, naam van het plan of de IMRO-identificatie NL.IMRO.0074.BHVkanaalOostHV-VG01;

  • 2.

    In het gemeentehuis van Heerenveen, Crackstraat 2 te Heerenveen.

Bezwaar/Beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt in werking op 14 december 2017.

Heerenveen, 13 december 2017

Naar boven