Voorontwerpbestemmingsplan Kindpark Boekel

Logo Boekel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel maken, gelet op het bepaalde in de inspraakverordening, bekend dat met ingang van donderdag 21 december 2017 gedurende zes weken het voorontwerpbestemmingsplan ‘Kindpark Boekel’ tijdens openingstijden ter inzage ligt bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het plan met bijbehorende stukken is tevens raadpleegbaar via de landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BPHBOEKkindparkbkl-VO01).

De gemeente Boekel is voornemens om op de locatie van de openbare basisschool Uilenspiegel (Parkweg) in te stemmen met de bouw van een nieuw multifunctioneel schoolgebouw. Het voorliggende bestemmingsplan maakt dat voornemen mogelijk. Hierbij merken wij op dat het oprichten van een multifunctioneel schoolgebouw binnen de huidige bestemmingsplanregels (Kom Boekel 2007) al mogelijk is. Het is echter zo dat de hierin toegestane maximale goot- en bouwhoogtes de wens om het schoolgebouw in twee bouwlagen uit te voeren, in de weg staan.

Gezien het feit dat de gemeente de gronden van het multifunctioneel Kindcentrum in eigendom heeft, is het kostenverhaal anderszins verzekerd en hoeft er geen exploitatieplan te worden vastgesteld.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling diens inspraakreactie omtrent het voornemen kenbaar maken. Als u mondeling uw inspraakreactie kenbaar wenst te maken, kunt u binnen de genoemde termijn contact opnemen de heer G. (Gijs) Klop, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van Boekel, Postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 19 december 2017

Burgemeester en wethouders van Boekel

 

Naar boven