Ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van een onroerende zaak ter onteigening in de gemeente Gilze en Rijen voor de uitvoering van het bestemmingsplan OBS De Wilschut van de gemeente Gilze en Rijen

KENNISGEVING

Onteigeningsplan OBS De Wilschut

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deelt mee dat, ingevolge artikel 78 van de onteigeningswet, een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. Het ontwerp koninklijk besluit wijst op verzoek van de gemeente Gilze en Rijen een onroerende zaak ter onteigening aan die nodig is voor de uitvoering van het bestemmingsplan OBS De Wilschut.

Het bestemmingsplan heeft ten doel om in het centrum van Gilze een nieuw schoolgebouw met schoolplein te realiseren, gecombineerd met de bouw van maximaal 15 grondgebonden woningen. Daartoe zal de bestaande verouderde, één verdieping tellende, openbare basisschool De Wilschut aan de Raadhuisstraat geamoveerd worden, alsmede enkele leegstaande bedrijfspanden. De nieuwbouw van het schoolgebouw is opgenomen in het door de gemeente vastgestelde Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2010-2020. Voor het nieuw te bouwen schoolgebouw met een omvang van 11 lokalen wordt uitgegaan van circa 1.400 m2 vloeroppervlak, verdeeld over twee bouwlagen. Bij de school zal een schoolplein worden aangelegd met een oppervlakte van minimaal 2.000 m2. Dit schoolplein zal behalve de schoolfunctie ook een meer openbare functie buiten de schooluren krijgen. Het gebouw zelf wordt ook multifunctioneel ingezet voor andere maatschappelijke functies. De ter onteigening aan te wijzen onroerende zaak is nodig voor de realisering van een gedeelte van het nieuwe schoolgebouw met schoolplein en de woningen.

Aan de ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken zijn de onderscheiden bestemmingen Maatschappelijk, Verkeer en Woongebied, alsmede de dubbelbestemmingen Waarde – Archeologie 2, 3 en 4 toegekend.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • gemeentehuis Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 te Rijen (openingstijden staan op de website van de gemeente);

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Afdeling BJV Publiekrecht, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van dossiernr. 2017-28, of per e-mail naar: cdloketonteigening@rws.nl.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, de heer A.R. Verbeek, tel. 06-11526107, b.g.g mevrouw R. Venhuizen-van den Berg, tel. 06-46172149.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Voor degenen die in hun zienswijzen te kennen hebben gegeven van de gelegenheid gebruik te willen maken om te worden gehoord, vindt deze hoorzitting plaats op 15 februari 2018 om 10.00 uur in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, ruimte 211, Raadhuisplein 1 te Rijen. Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.

Naar boven