Vergunning luchtvaartvertoning Scheveningen Lightwalk 2017

Datum: 5 december 2017

Nummer: ILT-2017/90331

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT,

Gelezen het verzoek van de Stichting Scheveningen Bad van 6 oktober 2017, aangevuld met informatie tot en met 4 december 2017;

Overwegende,

dat dit verzoek is getoetst aan het wettelijk kader, gesteld in:

  • artikel 17 van de Luchtvaartwet;

  • artikel 19 van het Besluit luchtverkeer 2014;

  • artikel 158 van de Regeling Toezicht Luchtvaart;

  • de Regeling luchtvaartvertoningen.

Gezien de verklaring van geen bezwaar van 4 december 2017, kenmerk BWT-00549EVM17, van de burgemeester van de gemeente Den Haag;

BESLUIT:

Artikel 1

De vergunning, bedoeld in artikel 17, eerste lid, van de Luchtvaartwet, en in artikel 7 van de Regeling luchtvaartvertoningen wordt verleend aan de Stichting Scheveningen Bad, hierna aan te duiden als organisator. De heer W. Peterse zal als vertoningsdirecteur optreden. De heer M. Schoonderbeek kan in voorkomend geval optreden als plaatsvervangend vertoningsdirecteur.

Artikel 2

  • 1. De vergunning, bedoeld in artikel 1, heeft betrekking op een locatie in Scheveningen, gelegen in de gemeente Den Haag, geografische positie 52°06'49"NB – 004°16'27"OL, nader aangegeven op de bij deze vergunning behorende kaart (gemerkt 'bijlage 1').

  • 2. De vergunning is slechts geldig op donderdag 7 december 2017 van 16.00 uur tot 16.44 uur plaatselijke tijd.

  • 3. Bij het gebruik van de luchtvaartvertoningsvergunning moet worden voldaan aan de Regeling luchtvaartvertoningen.

  • 4. De organisator zorgt ervoor dat tijdens de luchtvaartvertoning:

    • a. een actuele deelnemerslijst ter inzage is met de aan de deelnemers toegestane vertoningslicentie, verder: DA, hoogte en de te gebruiken vertoningslijn;

    • b. een bevoegde aeronautical station operator beschikbaar is voor het verplichte radiogebruik in het TGB en een voor dat doel geschikte en toegelaten radiozend- en ontvanginstallatie.

  • 5. Het publiek-gebied beperkt zich tot een gebied ten zuidoosten van de vertoningslijn.De vertoningslijn ligt 150 meter ten noordoosten van de vloedlijn en is zichtbaar vanuit de lucht middels drijvende verankerde objecten (boten/potons) zoals nader aangegeven op de bij deze vergunning behorende kaart (gemerkt 'bijlage 2').

  • 6. Het binnen het vertoningsgebied liggende obstakel ‘de Pier’ (zie bijlage 2) wordt niet overvlogen en er wordt ten minste een laterale afstand van 150 meter aangehouden ten opzichte van dit obstakel.

  • 7. Het in- en uitvliegen van het vertoningsgebied geschiedt via de punten zoals nader aangegeven op de bij deze vergunning behorende kaart (gemerkt 'bijlage 3').

  • 8. Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemers om niet VFR buiten de Uniforme Daglicht Periode (UDP) te vliegen, zowel tijdens als na de vertoning. De UDP op 7 december 2017 eindigt conform het AIP om 16.44 uur plaatselijke tijd.

  • 9. Eén uur vóór aanvang van de luchtvaartvertoning neemt de vertoningsdirecteur contact op met de Operationele helpdesk van de Luchtverkeersbeveiliging Nederland (tel. 020 – 406 22 01). Aan de voorwaarden door hen gesteld wordt strikt de hand gehouden.

  • 10. Het niet-doorgaan of voortijdig beëindigen van de luchtvaartvertoning wordt door de vertoningsdirecteur telefonisch doorgegeven aan de Operationele helpdesk van de Luchtverkeersbeveiliging Nederland (tel. 020 – 406 22 01), de Inspectie Leefomgeving en Transport (tel. 070 – 456 34 34) en de meldkamer van de Landelijke eenheid, afdeling Luchtvaart (tel. 088 -662 36 16).

Artikel 3

De minimum toegestane vlieghoogte binnen het vertoningsgebied, buiten gebieden met aaneengesloten bebouwing, industrie- en havengebieden daaronder begrepen, dan wel boven mensenverzamelingen, bedraagt 60 meter (200 ft) boven de grond of het water, doch ten minste 30 meter (100 ft) boven de hoogste hindernis gelegen binnen een afstand van 150 m van het luchtvaartuig, tenzij een hogere minimum vlieghoogte in de DA staat vermeld. In dat geval geldt de minimum vlieghoogte van de DA. Het in bijlage 1 geel gemarkeerde ankergebied wordt als havengebied beschouwd.

Artikel 4

De luchtvaartvertoning mag uitsluitend plaatsvinden binnen en volgens de bepalingen van het hiervoor aangewezen tijdelijke gebied met beperkingen Scheveningen Lightwalk 2017.

Artikel 5

De luchtvaartvertoning bestaat uit de onderdelen, vermeld in het programmaoverzicht dat als bijlage 4 bij deze vergunning is opgenomen.

Artikel 6

Dit besluit treedt in werking met ingang van 7 december 2017 en vervalt met ingang van 8 december 2017. Het niet of niet volledig nakomen van de voorschriften en beperkingen, genoemd in de artikelen 2 tot en met 4, kan aanleiding zijn de in dit besluit verleende vergunning in te trekken en wordt aangemerkt als een overtreding.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, DE INSPECTEUR ILT/LUCHTVAART, G. Kruiswijk Senior Inspecteur

Bezwaarmogelijkheid

Tegen dit besluit kunt u binnen een termijn van zes weken na dagtekening, ingaande de dag na verzending van dit besluit, bezwaar indienen. Het bezwaar moet minimaal bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar;

  • uw handtekening.

Het bezwaar kan onder vermelding van ‘bezwaar’ en het kenmerk van dit besluit gestuurd worden naar het volgende adres:

Inspectie Leefomgeving en Transport

Postbus 16191

2500 BD Den Haag

Is er sprake van onverwijlde spoed? Dan kunt u de rechtbank in het rechtsgebied van uw woonplaats verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Meer informatie over de voorlopige voorziening vindt u op www.rechtspraak.nl.

BIJLAGE 1: POSITIE, VERTONINGSGEBIED, OBSTAKELS EN TGB

BIJLAGE 2: VERTONINGSLIJN EN PUBLIEKSLIJN

BIJLAGE 3: IN- EN UITVLIEGROUTES

BIJLAGE 4: PROGRAMMA

Deelnemers luchtvaartvertoning Scheveningen Lightwalk 2017 op 7 december 2017, mits het luchtvaartuig is voorzien van een geldig bewijs van inschrijving en luchtwaardigheid of permit to fly geldig in Nederland:

  • demonstraties met de volgende luchtvaartuigen:

Onderdeel

Registratie

Type

Swift Team

G-ZWIP en G-SWIP

Silent Twister

Naar boven