Weigering vaststelling Bestemmingsplan "Zandwinning Werfhout"

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 november 2017 heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan `Zandwinning Werfhout´ niet vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan was opgesteld ten behoeve van uitbreiding van de bestaande zandwinplas ‘Werfhout’, gelegen nabij Didam aan de Bievankweg-Pakopseweg, in de kruising van de van de snelwegen A18 en A12. Naast uitbreiding van de zandwinplas maakte het bestemmingsplan ook natuurontwikkeling, een (tijdelijk) werkterrein met zanddepot en de bouw van een klasseerinstallatie mogelijk.

Het raadsbesluit tot niet vaststelling van het bestemmingsplan ´Zandwinning Werfhout´ ligt met ingang van 14 december 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 in Didam en is tevens via www.montferland.info te raadplegen.

Belanghebbenden kunnen gedurende de terinzagelegging tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Het besluit treedt in werking op 25 januari 2018,  tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist

Het niet vaststellen van het bestemmingsplan ´Zandwinning Werfhout´ heeft tot gevolg dat het bestemmingsplan Buitengebied nog steeds vigerend is op de locatie. Dit bestemmingsplan kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Didam, 12 december 2017

Burgemeester en wethouders van Montferland

 

Naar boven