Ontwerp-omgevingsvergunning voor het uitbreiden van een appartementengebouw met twee appartementen aan de Voorstreek 60/Amelandstraat te Leeuwarden

Logo Leeuwarden

Van donderdag 9 februari 2017 tot en met woensdag 22 maart 2017 ligt de ontwerp-omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor het realiseren van een appartementengebouw met twee appartementen op het adres Voorstreek 60/Amelandstraat te Leeuwarden met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

Het plan voorziet in het uitbreiden van een appartementengebouw met twee appartementen. Het voorstel is enerzijds een uitbreiding aan het pand Voorstreek 60, anderzijds is de uitbreiding georiënteerd aan de Amelandsstraat. Eén appartement wordt gerealiseerd op de begane grond en de eerste verdieping. Het andere appartement wordt gerealiseerd op de tweede en derde verdieping. Op de begane grond komt een gezamenlijke berging.

Het verzoek is in strijd met het ter plekke geldende bestemmingsplan “Binnenstad”. Binnen de bestemming ‘Centrum-4’ is het gebruik van de begane grond voor wonen niet toegestaan. Het plan is ook in strijd met de bouwvoorschriften. De gezamenlijke oppervlakte van de gebouwen bedraagt meer dan 50% van de oppervlakte van het buiten het bouwvlak gelegen gedeelte van het bouwperceel. Ook worden de maximaal toegestane goothoogte en bouwhoogte overschreden.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • via de gemeentelijke website of landelijke website ruimtelijke plannen.

Reageren

In de periode waarin de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in de afweging van het definitieve besluit.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    Vermeld in uw brief:

    • ontwerp-omgevingsvergunning appartementengebouw Voorstreek 60/Amelandstraat

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30–17.00 uur).

Naar boven