Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 11 december 2017, nr. WJZ/17185052, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2017

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2017 wordt gewijzigd als volgt:

A

Paragraaf III wordt gewijzigd als volgt:

1. In onderdeel B, tweede lid, subonderdeel a, wordt na ‘het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap’ ingevoegd: en voor zover het de Stichting Wageningen Research betreft in overleg met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

2. Onderdeel B, tweede lid, subonderdeel f, komt te luiden:

  • f. de coördinatie, procesregie en governance van de TO2- instituten inclusief een integraal management van de bijbehorende budgetten die op de diverse begrotingsartikelen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zijn opgenomen;.

3. Onderdeel F, tweede lid, subonderdeel g, komt te luiden:

  • g. de beleidsmatige verantwoordelijkheid voor een aantal regionale clusters, zoals de twee mainports en brainport Zuid-Oost Nederland;.

B

Paragraaf VI wordt als volgt gewijzigd:

1. Het tweede lid, onderdeel j, komt als volgt te luiden:

  • j. het coördineren van de inkoop van het ministerie en het in opdracht van de secretaris-generaal, de plaatsvervangend secretaris-generaal of een hoofd van dienst aangaan en ondertekenen van inkoopopdrachten en contracten;.

2. In het tweede lid, onderdeel l, vervalt de zinssnede ‘koop en’.

3. Aan het slot van het tweede lid, onderdeel bb, wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma, een subonderdeel toegevoegd luidende:

  • cc. het zorg dragen voor een actuele inschrijving van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

C

Paragraaf XV wordt gewijzigd als volgt:

1. In het tweede lid, onderdeel a, wordt de zinsnede ‘het bij het krachtens de Mijnbouwwet’ vervangen door: het bij of krachtens de Mijnbouwwet.

2. In het tweede lid, onderdeel b, wordt de zinsnede ‘het bij het krachtens de Gaswet’ vervangen door: het bij of krachtens de Gaswet.

D

Aan het slot van paragraaf XVI, tweede lid, onderdeel kk, wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma, een subonderdeel toegevoegd luidende:

ll. het toetsen en verantwoorden van de besteding van Europese Fondsen vanuit de rol als Certificeringsautoriteit.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang met ingang van de dag na publicatie in de Staatscourant en werkt terug tot en met 26 oktober 2017.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 11 december 2017

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven