Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 9 december 2017, nr. WJZ/17185051, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2017

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2017 wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 9, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. De secretaris-generaal kan tevens ondermandaat, volmacht en machtiging verlenen aan functionarissen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor:

    • a. het verkennen van de inrichting en de opbouw van nieuwe organisatieonderdelen binnen het ministerie;

    • b. het voeren van de regie over de aanpak van regionale knelpunten en het sluiten van regio deals en de in het kader daarvan aan te wenden financiële middelen.

B

Artikel 18 wordt gewijzigd als volgt:

1. Het eerste lid, onderdeel i, komt als volgt te luiden:

  • i. het coördineren van de inkoop van het ministerie en het in opdracht van de plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de secretaris-generaal of een hoofd van dienst aangaan en ondertekenen van inkoopopdrachten en contracten;.

2. In het eerste lid, onderdeel k, vervalt de zinssnede ‘koop en’.

3. Het eerste lid, onderdeel y, komt te luiden:

  • y. het in opdracht van een hoofd van dienst autoriseren van medewerkers van de onderdelen van het ministerie genoemd in paragraaf I, tweede lid, onderdeel b en c, en het derde lid, van de bijlage Organisatie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor het afnemen van digitale overheidsdiensten door middel van het inkopen, uitgeven en beheren van digitale authenticatiemiddelen.

4. Aan het slot van het eerste lid, onderdeel y, wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma, een subonderdeel toegevoegd luidende:

  • z. het zorg dragen voor een actuele inschrijving van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

De bijlage wordt gewijzigd als volgt:

C

Paragraaf III wordt gewijzigd als volgt:

1. Onderdeel A, tweede lid, subonderdeel b, komt te luiden:

  • b. het zorg dragen voor onderzoek in het groene domein en de vakinhoudelijke ontwikkeling van het groen onderwijs ten behoeve van de maatschappelijke opgaven in het agro- en natuurdomein;.

2. Onderdeel B, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. De directie heeft tot taak:

    • a. het zorg dragen voor kennismanagement binnen de groene kennis-, onderwijs- en innovatieketen;

    • b. het zorg dragen voor ontwikkeling van de strategische kennis- en innovatieagenda, programmering van de kennismiddelen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en borgen kennisinstrumentarium, in overleg met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat;

    • c. het bevorderen van kennisverspreiding en kennisbenutting bij de relevante kennisvragers;

    • d. het zorg dragen voor inhoudelijke aansturing en programmering van benodigd onderzoek op het domein van landbouw, natuur en voedselkwaliteit, in het bijzonder van de Stichting Wageningen Research (WR) en subsidieverlening aan deze stichting. Voor wat betreft WR vindt de uitvoering van deze taken plaats in overleg met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat;

    • e. het bevorderen van de werking van het groen kennisstelsel waaronder de vakinhoudelijke ontwikkeling van het groen onderwijs, aansluitend bij de beleidsdoelen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;

    • f. het zorg dragen voor de ontwikkeling en implementatie van de kennis- en innovatieagenda's van de topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (TU) en Agri & Food (AF) en deelname in Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI's) en Topteams van beide topsectoren. Dit houdt ook in het zorg dragen voor de verbinding tussen topsectoren AF en TU en de maatschappelijke opgaven van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;

    • g. de coördinatie op het gebied van nieuwe technologieën, waaronder biotechnologie;

    • h. de coördinatie van strategische functie binnen het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;

    • i. de coördinatie en het zijn van contactpersoon vanuit het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor de relevante planbureaus en adviesraden voor het agro- en natuurdomein.

3. Aan het slot van onderdeel E, tweede lid, subonderdeel m, wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma, een subonderdeel toegevoegd luidende:

  • n. de beleidsmatige verantwoordelijkheid van de Greenport.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 26 oktober 2017.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 9 december 2017

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven