Vastgesteld bestemmingsplan ‘1e herziening bp Buitengebied’

Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude maken op grond van artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering op 28 november 2017 het bestemmingsplan '1e herziening pb Buitengebied’ ongewijzigd heeft vastgesteld (planid:NL.IMRO.0393.1eHerzBuitengeb-VA01).

Het plan

Het bestemmingsplan komt tegemoet aan de uitspraak in beroep van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 6 april 2016 (kenmerk 201408308/1/R1). Daarbij zijn, naar aanleiding van ingediende beroepen, enkele onderdelen van het oorspronkelijke bestemmingsplan Buitengebied vernietigd. De voorliggende bestemmingsplan betreft aanpassingen ter vervanging van niet geaccepteerde delen van het bestemmingsplan Buitengebied.

Als gevolg van de uitspraak van de Raad van State is voor de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied een aantal aanvullende onderzoeken verricht op het gebied van geluid en ecologie. Deze stukken maken onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 29 juni 2017 tot en met 9 augustus 2017 ter inzage gelegen. Er zijn twee zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen leiden niet tot aanpassing van het bestemmingsplan.

 

Inzien

Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 7 december 2017 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage en zjjn als volgt raadpleegbaar:

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien in het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51 te Halfweg.

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0393.1eHerzBuitengeb-VA01;

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.haarlemmerliede.nl;

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan door een belanghebbenden beroep worden instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door:

a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad en

b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen. 

Het beroep dienst te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Halfweg, 6 december 2017.

Naar boven