Vaststellen bestemmingsplan Aria

Logo Goes

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Aria” op 23 november 2017 gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op zowel de bestaande wijk Aria als het nog niet bebouwde deel.

De wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht betreffen de volgende onderwerpen:

  • 1.

    de belemmeringenstrook van de in het plangebied aanwezige gasleiding wordt op de verbeelding weergegeven;

  • 2.

    de afwijkingsregels zoals opgenomen in artikel 9.3 zijn aangepast. Er is in de dubbelbestemming ‘Leiding-Gas’ een voorrangsbepaling opgenomen en artikel 9.5.1 (uitvoeren werk) is aangevuld met “het aanleggen van drainage en het rooien van diepwortelende beplantingen en bomen”.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 7 december 2017 gedurende zes weken ter inzage in het stadskantoor. Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPGZ27-VG99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • -

    een belanghebbende die door de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht in een nadeligere positie wordt gebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven